Untuk Pemasangan iklan GRATIS silahkan Klik DISINI
« »

Pribahasa sunda



Adigung-adiguna
gedè hulu, boga rasa leuwih ti batur. Kaciri dina laku-lampahna jeung omonganna.

Ajak Jawa
ngajak anu heunteu saenyana, heunteu terus jeung hatè, ngan ukur papas baè, supaya ngeunaheun batur.

Akal koja
Pinter dina kagorèngan atawa kajahatan

Aku panggung
Darèhdèh jeung mèrè mawèh, ngan hanjakal ku ieu aing, asa pangpunjulna, pangbeungharna jst.

Aku-aku bangga
Ngaku ngaran batur kalawan ngandung maksud hayang mibanda. Ngaku baraya batur anu beunghar atawa jeneng kalawan aya pangarahan, mamrih kahormatan atawa kauntungna

Aki-aki tujuh mulud
Lalaki nu geus kolot pisan

Alak paul
Tempat anu lain di kieuna, ngenaan jauhna jeung pisusaheunna

Alak-alak cumampaka
Resep jeung hayang dipuji ku batur, boga rasa pangpunjulna. Atawa anu handap hayang nyaruaan nu luhur, nu hina hayang nyaruaan nu mulia dst.

Alus panggung(alus alur) = alus laur, hadè omè
Tegep dedeg pangadegna

Ambek nyedek, tanaga midek
Ari napsu pohara gedèna, ngan hanjakal teu kaanteur ku tanaga, ma’lum geus ropoh

Anak emas
Budak atawa kolot nu kacida dipikanyaahna. Teu kudu ku indung bapana baè, bisa ogè ku dununganna

Anak merak kukuncungan
Sipat-sipat nu aya di anak, babakuna nu hadèan, sasarina loba anu diturunkeun ku kolotna.

Anak puputon
Anak nu kacida di dama-damana, nu pohara di pikanyaahnya

Anjing ngagogogan kalong
Mikahayang nu lain-lain, anu pamohalan pilaksanaeun

Ari umur tunggang gunung, angen-angen pecat sawed
Ari umur geus luhur, tapi hate ngongoraeun kènèh

Asa ditonjok congcot
Meunang kabungah anu gedè, anu saenyana teu diarep-arep

Asa nanggeuy endog beubeureumna
Kacida nyaahna

Asa potong leungeun katuhu
Leungiteun jalma anu pohara hadè gawena

Adam lali tapel
Lupa kepada sanak saudara , lupa pada kampung halaman.


Share

Artikel Terkait



2 komentar:

Obat Herbal Rambut Rontok mengatakan...

duch jadi inget ker SMP pelajaran nukieu teh ari ayeuna aya keneh q2 nyua???

Obat Herbal Usus buntu mengatakan...

hayu urang lestariken bahasa karuhun urang!!!

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Poskan Komentar

Buatlah komentar membangun, kritis dan berupa informasi

Komentar yang berbau pornografi, SARA, dan spam akan saya hapus.